1clan-tekst

Slobodna, demokratska i pravna država, je ona u kojoj se poštuju prava svih njenih građana. U njoj svaka žena i svaki muškarac imaju jednaku mogućnost biranja i učešća u vlasti. Svi se rađaju jednaki i ostaju jednakopravni cijelog života, jer ta država pripada njima.

Da bismo našu domovinu učinili istinski demokratskom, nije dovoljno samo imati izbore na kojima će narod birati između različitih stranaka. Mi, u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine, smatramo da je za dobrobit naše zemlje neophodno demokratizirati i unutarpartijske procese. To je naredni, nužni, korak do države po volji građana.

Posljednji Kongres SDP-a donio je odluku da upravo mi, socijaldemokrati, napravimo pionirski iskorak, i prvi u Bosni i Hercegovini uvedemo demokratske principe u izbor rukovodstva partije na svim nivoima.

Od sada će svaki član SDP-a direktno birati predsjednika ili predsjednicu osnovne, općinske, kantonalne organizacije, kao i predsjednika ili predsjednicu Socijaldemokratske partije.

Prvi izbori po principu “Jedan član – jedan glas” će se održati u maju, kada će svi punopravni članovi birati predsjednike općinskih i kantonalnih organizacija, a već u septembru ćemo imati izbore za predsjednika ili predsjednicu SDP-a.

Iskoristite ovu priliku, reevidentirajte se kao član, uplatite simboličnu članarinu i kandidujte se ili sami birajte novo rukovodstvo Socijaldemokratske partije.

Izgradimo zajedno bolji SDP za bolju, pravedniju, slobodniju Bosnu i Hercegovinu.

pridruz1se