KO SDP BiH USK

1 član – 1 glas

1clan-tekst

Slobodna, demokratska i pravna država, je ona u kojoj se poštuju prava svih njenih građana. U njoj svaka žena i svaki muškarac imaju jednaku mogućnost biranja i učešća u vlasti. Svi se rađaju jednaki i ostaju jednakopravni cijelog života, jer ta država pripada njima.

Da bismo našu domovinu učinili istinski demokratskom, nije dovoljno samo imati izbore na kojima će narod birati između različitih stranaka. Mi, u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine, smatramo da je za dobrobit naše zemlje neophodno demokratizirati i unutarpartijske procese. To je naredni, nužni, korak do države po volji građana.

Posljednji Kongres SDP-a donio je odluku da upravo mi, socijaldemokrati, napravimo pionirski iskorak, i prvi u Bosni i Hercegovini uvedemo demokratske principe u izbor rukovodstva partije na svim nivoima.

Od sada će svaki član SDP-a direktno birati predsjednika ili predsjednicu osnovne, općinske, kantonalne organizacije, kao i predsjednika ili predsjednicu Socijaldemokratske partije.

Prvi izbori po principu “Jedan član – jedan glas” će se održati u maju, kada će svi punopravni članovi birati predsjednike općinskih i kantonalnih organizacija, a već u septembru ćemo imati izbore za predsjednika ili predsjednicu SDP-a.

Iskoristite ovu priliku, reevidentirajte se kao član, uplatite simboličnu članarinu i kandidujte se ili sami birajte novo rukovodstvo Socijaldemokratske partije.

Izgradimo zajedno bolji SDP za bolju, pravedniju, slobodniju Bosnu i Hercegovinu.

pridruz1se

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu