KO SDP BiH USK

Saopćenje za javnost SDP-a Bužim

OO SDP Bužim osuđuje izjavu načelnika općine Bužim, a koju je dao za politički magazin „Mreža“, u kojoj doslovno djeli građane općine Bužim na one iz čaršije i one sa sela, odnosno rubnih djelova općine.
Prema riječima načelnika, svi oni koji dolaze iz drugih Mjesnih zajednica, iz mjesta u kojima njegova stranka nije dobila većinsku podršku, nemaju legitimitet da donose bilo kakve odluke, odnosno da diktiraju određene procese a koje se tiču svih građana općine Bužim.
Gospodine načelniče, nije uredu da Vi, koji bi trebali biti načelnik svih Bužimljanki i Bužimljana, djelite građane na one iz čaršije i one sa sela, a još gore da vi ocjenjujete ko jeste, a ko nije sposoban da diktira procese. Nama je potrebno jedinstvo, ono jedinstvo za koje su se borili svi Bužimljani, bez obzira odakle dolazili, kako bi obezbjedili bolje uslove za život svih naših sugrađana.
Načelniče, nadamo se da niste zaboravili da ste upravo Vi izabrani za načelnika zahvaljujući glasovima građana, koji dolaze, kako vi kažete, iz rubnih područja općine Bužim, jer niste dobili podršku u samom centru Bužim.
Podsjećamo Vas, da na području  cijele općine Bužim, u svim Mjesnim zajednicama, Vi kao kandidat za općinskog načelnika  niste osvojili 50 % glasova svih građana koji su izašli glasati na izbore 2012.godine, te niste osvojili više od 50% glasova u čaršiji. U  skladu s Vašim načinom razmišljanja ni Vi nemate legitimitet da diktirate  političke ili neke druge procese  koji se tiču građana općine Bužim. Nemate pravo da omalovažavate građane naše općine  bez obzira odkuda oni dolazili.

Ipak sa Vama se slažemo u jednom, a to je da smo mi davno prevazišli politiku koju SDA vodi proteklih dvadeset godina u općini Bužim i koja nam baš i nije donijela ništa dobro niti spektakularno.

STOP DISKRIMINACIJI !!!
OO SDP BiH Bužim

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu