KO SDP BiH USK

Čestitka KO FOŽ SDP USK povodom Međunarodnog praznika rada

Prvog maja obilježava se 130-ta godišnjica od protesta radničke klase, 1886. godine u Čikagu.
Grubo kršenje radničkih prava, zbog kojeg su radnici prije više od stotinu godina izašli na demonstracije, nažalost traje i danas.
Vlast je na strani kapitala, čak i kad treba donijeti mjere koje minimalno poboljšavaju pozicije radnika, osim u predizbornim obećanjima.

I svakog 1.maja ponovo postajemo svjesni koliko loše živi radnička klasa BiH i koliko je potrebno, što prije, ojačati djelovanje sindikata kao istinskog predstavnika radničke klase, koji će se boriti za dostojanstvo radničke klase i njeno pravo na rad, pravo na život od vlastitog rada.

Danas, više nego ikada trebamo zajedništvo i složno djelovanje svih onih kojima je cilj boljitak našeg društva. Kriza zahtjeva prilagođavanje, ali ona ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i dostojanstva građana.
Zajednički cilj svih nas mora biti ekonomski jaka i samoodrživa država BiH, u kojoj će građani živjeti dostojanstveno, u kojoj će ostvariti svoje osnovno pravo – pravo na rad, socijalnu jednakost i pravdu, jer samo snaga i jedinstvo radnika mogu dovesti do promovisanja istinskih društvenih vrijednosti, razvoja solidarnosti i jednakosti svih građana naše države.

Uz želju da zajednički radimo na jačanju utjecaja i djelovanja radničke klase u BiH, u ime Foruma žena KO SDP BiH i u svoje lično ime, svim svim građanima Bosne i Hercegovine, kao i svim  članovima SDP BiH, želim sretan 1.maj- Međunarodni praznik rada!

Predsjednica FOŽ KO SDP BiH USK     
Jasmina Dedić, s. r.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu