Čestitka KO FOŽ SDP USK povodom Međunarodnog praznika rada

Čestitka KO FOŽ SDP USK povodom Međunarodnog praznika rada

Prvog maja obilježava se 130-ta godišnjica od protesta radničke klase, 1886. godine u Čikagu.
Grubo kršenje radničkih prava, zbog kojeg su radnici prije više od stotinu godina izašli na demonstracije, nažalost traje i danas.
Vlast je na strani kapitala, čak i kad treba donijeti mjere koje minimalno poboljšavaju pozicije radnika, osim u predizbornim obećanjima.

I svakog 1.maja ponovo postajemo svjesni koliko loše živi radnička klasa BiH i koliko je potrebno, što prije, ojačati djelovanje sindikata kao istinskog predstavnika radničke klase, koji će se boriti za dostojanstvo radničke klase i njeno pravo na rad, pravo na život od vlastitog rada.

Danas, više nego ikada trebamo zajedništvo i složno djelovanje svih onih kojima je cilj boljitak našeg društva. Kriza zahtjeva prilagođavanje, ali ona ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i dostojanstva građana.
Zajednički cilj svih nas mora biti ekonomski jaka i samoodrživa država BiH, u kojoj će građani živjeti dostojanstveno, u kojoj će ostvariti svoje osnovno pravo – pravo na rad, socijalnu jednakost i pravdu, jer samo snaga i jedinstvo radnika mogu dovesti do promovisanja istinskih društvenih vrijednosti, razvoja solidarnosti i jednakosti svih građana naše države.

Uz želju da zajednički radimo na jačanju utjecaja i djelovanja radničke klase u BiH, u ime Foruma žena KO SDP BiH i u svoje lično ime, svim svim građanima Bosne i Hercegovine, kao i svim  članovima SDP BiH, želim sretan 1.maj- Međunarodni praznik rada!

Predsjednica FOŽ KO SDP BiH USK     
Jasmina Dedić, s. r.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn