KO SDP BiH USK

Čestitka povodom Dana pobjede nad fašizmom

Dan pobjede nad fašizmom je dan kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Obilježava se 09. maja, kao i Dan Europe.

Deveti maj, dan kada dužnu počast odajemo onima koji su  boreći se za ideju antifašizma položili ono najvrijednije što su imali – svoje živote, predstavlja simbol njihove borbe i njihovih žrtava, a svima nama podsjetnik da je antifašizam civilizacijska tekovina koju moramo njegovati svakodnevno.

Devetog maja, obilježava se i Dan zlatnih ljiljana kada se s ponosom sjećamo svih branitelja Unsko-sanskog kantona, koji su godinama poslije braneći tokom agresije na BiH (1992. -1995.) tu istu ideju, svoje živote utkali u temelje slobodne Bosne i Hercegovine, u kakvoj mi danas živimo.

Simboličnim obilježavanjem ovih značajnih datuma nastavljamo u duhu antifašizma, borbu za slobodnu, demokratsku i evropski orijentiranu Bosnu i Hercegovinu.

 

Predsjednik KO SDP BiH USK

Havić dr Hajrudin, s. r.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu