KO SDP BiH USK

Čestitka predsjednice FOŽ KO SDP BiH USK povodom 08. marta – Međunarodnog dana žena

Poštovane, Međunarodni dan žena- 8. mart, dan je kada svi moramo zastati, jer više od 100 godina od prvog protesta tekstilnih radnica u Njujorku, koji su označili početak borbe za ženska prava i danas se obilježava kao simbol zalaganja svih žena, kako u svijetu tako i u BiH i simbolizira borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena.

Utemeljenje Dana žena kao simbolične uspomene na početak borbe za jednak položaj žena u porodičnoj i političkoj sferi, djelo je istaknutih komunistkinja Clare Cetkin i Alexandre Kollontai. Bez uspješnih i jakih žena, ravnopravnih članica našeg društva, nema ni jake Bosne i Hercegovine, zato se u svakodnevnom životu moramo zalagati za život žene bez nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu, jer puna ravnopravnost spolova nije samo civilizacijski, već treba da bude i razvojni cilj svakog demokratskog društva.

Žene SDP BiH, progresivne i borbene, zalaganjem za jednakost, pravednost i solidarnost , “tihu većinu” našeg društva- žene, nastoje podstaći da se uključe u rješavanje problema ženskih prava, poboljšanjem situacije u čitavom društvu jer je žena oslonac i sigurnost u porodici, a pitanje ravnopravnosti žena i borba za dostizanje ravnopravnosti u ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj sferi života, preuzimanje je svoje sudbine u vlastite ruke, što znači da se borba nastavlja! U to ime, svim ženama BiH, Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a posebno članicama Kantonalnog, Gradskog i Općinskih Foruma žena USK, upućujem najiskrenije čestitke povodom 8. marta- Međunarodnog dana žena!

S poštovanjem,

Predsjednica Foruma žena KO SDP BiH USK

Jasmina Dedić, s.r.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu