KO SDP BiH USK

Domu kulture u Velikoj Kladuši ništa, a vlastitom udruženju pola miliona!

SDP Velika Kladuša izražava svoje negodovanje činjenicom da je aktuelna vlast na čelu sa laburističkom strankom i načelnikom ispred ove stranke u dosadašnjem periodu svog mandata izdvojila 0,00 KM za završetak radova na zgradi Doma kulture “Zuhdija Žalić”.

Ovo negodovanje prerasta u zgražanje kad uzmemo u obzir da je načelnik Velike Kladuše predložio, a Općinsko vijeće usvojilo kroz dvije godine izdvajanje nevjerovatnih pola miliona konvertibilnih maraka za udruženje građana gdje je predsjednik uprave ovog udruženja i ovlaštena osoba ni manje ni više nego načelnik Velike Kladuše, a predsjednik skupštine ovog udruženja jedan od mnogobrojnih savjetnika načelnika, Ibrahim Mujić protiv kojeg je Tužilaštvo USK već podiglo jednu optužnicu zbog krivičnog djela „Zloupotreba položaja ili ovlašte

Krajem 2017. godine ovom udruženju je uplaćeno 25.860,00 KM, dok je početkom 2018. godine na račun ovog udruženja isplaćeno 224.140,00 KM, a za Dom kulture koji je od ogromnog značaja za naše društvo izdvojeno je 0,00 KM.

Mišljenja smo da je ovim činom nanesena ogromna šteta građanima Velike Kladuše, ali također imamo opravdane sumnje da se radi o krivičnom djelu po više tačaka KZ FBiH, od udruživanja radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebe položaja do nesavjesnog rada u službi!

Umjesto da pod krinkom brige o radnicima i dioničarima Agrokomerca izvlače novac građana iz budžeta Općine Velika Kladuša u privatne džepove nekoliko pojedinaca, pozivamo koalicione partnere Laburističku stranku i SDA da iskoriste svoj položaj i da svojim političkim utjecajem na više nivoe vlasti riješe pitanje uvezivanja radnog staža radnika Agrokomerca.

Predsjednik OO SDP BiH
Velika Kladuša

Adel Eskić

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com