KO SDP BiH USK

Elektorprivreda je odavno trebala početi plaćati naknadu za iskorištavanje Une

Nakon jučerašnje posjete rukovodstva Elektroprivrede i zalaganja gradonačelnika Emdžada Galijaševića da Elektroprivreda koja koristi prirodne resurske rijeke Une u Kostelama konačno počne plaćati i određenu nadoknadu gradu, oglasio se i poslanik u Skupštini USK Željko Mirković sa aktom u prilogu u kojem tvrdi da je to prvobitno bila njegova inicijativa.
No da podsjetimo čitaoce, nakon što smo prošle godine imali i proteste protiv hidrocentrale na Uni kao jedan od glavnih argumenata da Bihać od toga nema nikakve koristi navedena je činjenica da i od postojeće hidrocentrale u Kostelama grad ne ubire ništa.
Zapravo to je prvi izjavio, također prošle godine, smjenjeni šef službe za Koncesije Unsko-sanskog kantona Enes Demirović, jer upravo ta komisija trebala bi nešto od centrale ubirati za kanton.
No čija god inicijativa bila i ko god da je na to ukazivao, pozitivna je stvar da se konačno nešto i poduzima da se zaštite naši interesi, interesi Grada Bihaća i građana Unsko-sanskog kantona u jednom vrlo nepravednom disbalansu odnosa resursa i prihoda, tretmana iz centra države i onoga što mi nazad dobijemo.

fax

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu