Elektorprivreda je odavno trebala početi plaćati naknadu za iskorištavanje Une

Elektorprivreda je odavno trebala početi plaćati naknadu za iskorištavanje Une

Nakon jučerašnje posjete rukovodstva Elektroprivrede i zalaganja gradonačelnika Emdžada Galijaševića da Elektroprivreda koja koristi prirodne resurske rijeke Une u Kostelama konačno počne plaćati i određenu nadoknadu gradu, oglasio se i poslanik u Skupštini USK Željko Mirković sa aktom u prilogu u kojem tvrdi da je to prvobitno bila njegova inicijativa.
No da podsjetimo čitaoce, nakon što smo prošle godine imali i proteste protiv hidrocentrale na Uni kao jedan od glavnih argumenata da Bihać od toga nema nikakve koristi navedena je činjenica da i od postojeće hidrocentrale u Kostelama grad ne ubire ništa.
Zapravo to je prvi izjavio, također prošle godine, smjenjeni šef službe za Koncesije Unsko-sanskog kantona Enes Demirović, jer upravo ta komisija trebala bi nešto od centrale ubirati za kanton.
No čija god inicijativa bila i ko god da je na to ukazivao, pozitivna je stvar da se konačno nešto i poduzima da se zaštite naši interesi, interesi Grada Bihaća i građana Unsko-sanskog kantona u jednom vrlo nepravednom disbalansu odnosa resursa i prihoda, tretmana iz centra države i onoga što mi nazad dobijemo.

fax

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn