KO SDP BiH USK

Krajina je optička percepcija za Fadila Novalića

Stigao nam jučer u goste federalni premijer Fadil Novalić i odmah počeo iznositi svoje ”optičke percepcije”, a mi bismo prije rekli da se radi o optičkim i drugim varkama, čiji zbroj u svakoj kombinaciji Unsko-sanskom kantonu daje nulu.

Jer, upravo je nula ono što je Fadil do sada osigurao Krajini, nula je upisana  i u budžetu F BiH i to treću godinu uzastopce, nula je i za sve naše amandmane koje smo pokušali ugraditi u federalni budžet.

Velikodušan je Fadil, ali ni mi nismo loši domaćini, i evo i mi njemu  dajemo nekoliko nula, kao ocjenu njegovog dvodnevnog boravka u USK. Prvu nulu je zaslužio što se nije udostojio sresti sa ostalim načelnicima USK, ili makar sa njih polovinom.

Nula mu je i poznavanje geografije u USK jer ne zna ni gdje se nalazi Srbljanski plato na kojem navodno (ne)misli finansirati nastavak gradnje putnog pravca Bihać-Bosanska Krupa.  Nula mu je što se čudi, i tek je sinoć čuo da na području Nacionalnog parka postoje ”neka” naselja koja su bila raseljena, a cijeli NP “Una” spada u tu kategoriju.

Nula mu je i što se pravi da to ne zna, kada je dvije godine za redom imao priliku da sluša obrazloženja amandmana za razvoj i unapređenje putnih komunikacija u NP “Una” koje je redovno odbijao, u kojima je jasno naglašeno da se radi o povratničkim naseljima. Nula mu je i što nam treću godinu uskraćuje sredstva iz GSM licence, oko 2 miliona KM svake godine.

Nula mu je i što ove godine nije osigurao dovoljno sredstava, kada su u pitanju poticaji poljoprivrednicima, i tu je odbio amandmane. A i za doprinos sportu na USK ništa mu ne možemo drugo dati osim nule. Evo mu i jedna nula za optičko perceptivne retoričke egzibicije i ”asimetrične” tvrdnje kako je ”Krajina djelimično zapostavljena, ali i djelimično nije”!?

 

Drugim riječima, #fadileoprosti, ali nisi ni trebao dolaziti u USK jer od tebe i tvoje Vlade ovaj kanton nema nikakve koristi. Budžet sa kojim ove godine raspolažeš težak je dvije hiljade i sedamsto četrdeset sedam miliona KM, a Krajina  je u istom Budžetu upisana kao nula!

Zato #fadileoprosti, ali nulu ti nama, nulu mi tebi!

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu