KO SDP BiH USK

Muhidin Šertović, dostojan nosilac liste SDP za Skupštinu USK

Šertović Muhidin,rodjen 10.10. 1962. godine u Bosanskoj Krupi.
Osnovnu školu i Gimnaziju završio u rodnom gradu a Medicinki fakultet u Sarajevu. Po završetku studija zapošljava se u Domu zdravlja Bosanska Krupa i ostaje vijeran svom gradu i općini do danas . Obavljao je odgovorne dužnosti Šefa hitne službe u Domu zdravlja i Šefa dispanzera medicine rada a po završetku specijalizacije na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i sticanja zvanja specijalista neuropsihijatar obavlja funkciju Šefa centra za mentalno zdravlje . Bio je direktor Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi od 2011. do 2016. godine i u tom vremenu stabilizirao finansijsko poslovanje Doma zdravlja, povećao primanja radnicima, uradio značajne zahvate na utopljavanju zgrade Doma zdravlja i zamjeni sistema za grijanje te prelazak na ekoliški prihvatljivo gorivo sa znatnim uštedama . U njegovom mandatu direktora osposobiljene su porodične ambulante u Domu zdravlja Bosanska Krupa i ambulante u Bosanskoj Otoci, Arapuši ,Velikom Radiću , Velikom Badiću i Jezerskom . Član Socijal-demokraske partije od 1999. godine a na čelu OO SDP-a Bosanska Krupa od 2009 do 2016.godine kada OO SDP i postiže svoje najbolje rezultate na izborima. Za predsjednika OO SDP Bosanska Krupa ,nakon godinu dana pauze,biva ponovo biran 2017.godine po sistemu jedan član jedan glas i na toj funkciji se nalazi i sada.

SDP vas nikad više neće razočarati

Muhidin Šertović, nosilac SDP liste za Skupštinu USK kazao je da su sve osobe na ovoj listi pošteni i cijenjeni građani Unsko-sanskog kantona na čijem čelu je ponosan da stoji.

-Poslije prošlih izbora rekli smo da nećemo u Vlast i to obećanje smo ispunili. Građani su nas već ranije kaznili zbog naših ne principijelnih koalicija, nepotrebnog kadroviranja i svega lošeg što smo uradili. Mi smo svoju kaznu izdržali. Sproveli smo demokratizaciju stranke po principu jedan član jedan glas. Želimo slušati glas svakog člana i nikad više ne želimo se udaljiti od onih koji svojim glasom daju moć odlučivanja, a zbog tog promašaja najviše je trpjela država. Ovi kandidati su svjesni svoje odgovornosti i ko god od nas da bude izabran, vjerujte da vas više nikad neće razočarati- kazao je Šertović.

Intervju

Ovakvim stanjem niko savjestan i dobronamjeran ne može biti zadovoljan niti ga prihvatiti kao normalno. Promjene su jedino rješenje i one su, kao što će se vidjeti, neizbježne.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine ali i našeg Unsko sanskog kantona željno iščekuju 7.oktobar i nadaju se da će ovaj put prevagnuti razum. Sa Muhidinom dr. Šertovićem, nosiocem liste SDP-a BiH za Skupštinu Unsko sanskog razgovarali smo za naš portal krupljani.ba.

Gospodine Šertoviću, jeste li spremni za ovogodišnje izbore i da li se zacrtani ciljevi u predizbornoj kampanji realizuju onako kako ste zamislili?

– Mi smo itekako spremni za ovogodišnje izbore i svjesni smo toga šta građani očekuju od nas, već dugo je kod nas aktivno i radno, kampanja je brižljivo planirana i tek u narednim danima ćemo postati vidljiviji..

Cilj nam je pratiti potrebe naših građana i stvarati bolje uvjete za život u svakom naselju, svakoj mjesnoj zajednici i svakom dijelu Bosanske Krupe i Unsko sanskog kantona. Planirali smo i i obilazimo na stotine porodica i to ćemo činiti i do kraja kampanje. Pojašnjavamo im pojedinosti iz „Plana 10“ i sve to nailazi na izuzetan interes građana a posebo smo sretni gotovo plebiscitarnom podrškom našem kanidatu za Predsjedništvo BiH Denisu Bećiroviću.

U kontaktu sa građanima preovlađuju socijalne teme što je i logično poslije četverogodišnje vlasti kakvu smo imali. Borci su posebno razočarani i njihovi problemi i položaj moraju biti prioritet, penzioneri nas jednostavno svakodnevno opsjedaju i interesuju se za svoj položaj u budućnosti. U konačnici, značajan ekonomski i privredni razvoj je ono što svi zahtjevaju i u tome vide izlaz i poslije izbora ka tome će se kao i do sada kada je SDP u pitanju, kretati sve aktivnosti.

Lokalne zajednice žive svojim životom, ali svako malo osjećaju posljedice nebrige viših nivoa vlasti. Kakve su posljedice za Bosansku Krupu?

– Bosanska Krupa tu nije sama i, nažalost, probleme dijelimo s ostalim lokalnim zajednicama, naročito onima u bližem susjedstvu. Zaobilaze nas kapitalni i značajni projekti, ne ulaže se u razvoj domaće prouizvodnje , apsolutno smo prepušteni sami sebi. Svjedoci smo da viši nivoi vlasti ne ispunjavaju ni dužnosti koje su u njihovoj nadležnosti, pa onda možete zamisliti kakva je njihova briga za lokalne zajednice i njihove probleme. Naš načelnik Armin Halitović koji je sigurno jedan od najboljih načelnika u BiH, davno je digao ruke od moljakanja činovnika po raznim ministarstvima i glavnina sredstava u Bosansku Krupu mimo budžeta dolazi od raznih međunarodnih projekata. Na Federalnu a pogotovo Kantonalnu vlast ne može se osloniti. Pa čak i onda kada s lokalnog nivoa postignemo najznačajnije uspjehe, ne dogodi se nikakva reakcija, a kamoli podrška razvoju ili prepoznavanje dobrog partnera za realizaciju novih projekata. Zapravo, mi smo najzadovoljniji onda kada nam s viših nivoa vlasti ne koče naše projekte što je u proteklom periodu često bio slučaj. Ukratko, jedno zaista loše i zabrinjavajuće stanje.

Jeste li zaista toliki optimisti i vjerujete li da će doći do promjene na svim nivoima?

– Moje mišljenje je da se konačno stvorila kritična masa poštenih zagovornika za bolju Bosnu i Hercegovinu i da će ta grupacija stranaka biti buduća vlast gdje će joj čovjek biti na prvom mjestu. Problemi su ogromni i dosegli su tačku kada niko više, od pojedinaca do zvaničnih predstavnika u lokalno vlasti koji žele časno obavljati svoj posao, ne može i neće dopustiti da ova zemlja, pored svih svojih potencijala, propada, da građani odlaze i da nema perspektive za našu djecu.

Bez obzira na sve argumente i do sada su stranke koje su u vlasti često uspjevale u zadnji tren glasačko tijelo privući na svoju stranu. Stoji li Vaš optimizam na čvrstim temeljima?

– Kada su građani nezadovoljni i kada imamo situaciju da u najvažnijim oblastima bilježimo samo loše i poražavajuće rezultate, kada ljudi u sve većem broju odlaze, ne samo zbog nedostatka radnih mjesta već i zbog nezadovoljstva općim stanjem, kada nam je obrazovanje na koljenima, zdravstvo u dugovima, o lošem stanju u privredi da i ne govorimo, može li ocjena stanja u Unsko-sanskom kantonu uopće biti pozitivna? Ne mora značiti da su rezultati izbora uvijek bili onako kako je prezentirano. Mnogi kažu da ne pobjeđuje onaj ko glasa već onaj ko broji glasove. E mi ćemo se potruditi da ove godine ne bude tako. Veliki broj stranaka, čak mislim sve osim vladajućih, potpisali su sporazum za fer i poštene izbore i naši promatrači će sada raditi timski i vjerovatnost za krađu će biti znatno smanjena no još uvjek neće biti potpuno otklonjena jer je odbijen usvojiti zakon za videonadzor i skeniranje glasačkih listića. Bez obzira na sve mislim da će izbori biti pošteniji nego do sada ida će SDP i ostale stranke s kojim SDP misli surađivati poslije izbora postići dobar rezultat.

Kakve su vaše lične ambicije i šta predvidjate za kandidate iz organizacije kojoj ste na čelu?

– Moram biti realan i reći da OO SDP BIH Bosanska Krupa ove godine ima po prvi put nosioca liste za jedan nivo i da smo s tim počašćeni. Ja sam nosilac liste za Skupštinu Unsko sanskog kantona i očekujem da uđem u Kantonalnu Skupštinu. Naravno broj na listiću uvijek ne znači sve. Naš kandidat Mladen Lonić je već dva mandata sa šeste pozicije ulazio u Skupštinu USK-a i ove godine je na sedmom mjestu i očekujem da nastavi svoj kontinuitet predanog rada i u Skupštini USK i u Domu naroda. Za kantonalnu listu imamo još dva vrlo kvalitetna mlada kadra. Prije svih to je naša nada i budućnost SDP-a Alen Lipovača koji je na broju 17. i Šeherzada Hadžić doskora Atajić iz Mahmić sela. Na Federalnoj listi je naša vijećnica Mina Bužimkić na petoj poziciji i Fehira Terzić na poziciji broj 11. SDP je jedina stranka u Bosanskoj Krupi koja ima kandidate i na državnoj listi to su budući doktor nauka Edina Šertović i predsjednica Foruma žena Aida Redžić. Na listama je pet žena i tiri muškarca i tu smo i više nego ispoštovali uputstva o 30 posto žena nalistama. U svakom slučaju nadam se uspjehu i boljem rezultatu nego prije četiri godine.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com