KO SDP BiH USK

Narcisoidni grandiozni super savjetnik

Nikoga u Bihaću ne impresionira promašena i isprazna demagogija neuspješnog kandidata za načelnika Cazina, koji želi biti glavna zvijezda Bihaća i pokušava o sebi stvoriti sliku kako na svojim plećima nosi Grad koji ne može funkcionisati bez njega.

Pri tome pokazuje izvanrednu narcisoidnost kojoj je laž jedna od glavnih osobina, i to je dovedeno do apsurdne uobraženosti, preokupacije fantazijama bezgraničnog uspjeha, valjda opijen ”moći’, čak se usuđuje uspoređivati sa uspješnom Bosankom, švedskom ministricom Aidom Hadžalić.

Ne zna se više šta je ovaj super savjetnik !? Zaposlenik, državni službenik, privremeni ili stalni savjetnik gradonačelnika, a očito umišlja da je lično gradonačelnik, možda predsjedavajući Gradskog vijeća… !?

Nije važno što Zakon o organizaciji državne uprave ne pozna tako ”moćnu” funkciju, ali zato moćnik prima delegacije, paradira na Gradskom vijeću, prepire se sa vijećnicima, drži sastanke, obraća se novinarima, preuzima obaveze, ugovore i instrumente plaćanja i potpisuje faksimilom gradonačelnika.

Nije važno što nema Odbora za likvidnost budžeta, Plana novčanih tokova, što nema propisanih procedura za nabavke i ugovaranje, što ne postoji strateški plan sa čijim ciljevima su povezani programi iz finansijskog plana budžetskih i vanbudžetskih korisnika, ili što ne postoje operativni planovi trezorskog poslovanja.

Famozni ”savjetnik”, koji se u sve mješa, živi je dokaz nezakonitog preuzimanja ovlasti gradske uprave, gdje nema nikakvog reda u izvršavanju finansijskih obaveza, dugovi samo u jednoj godini se računaju u milionima KM, i već stižu sudska izvršenja u stotinama hiljada KM.

A plate, primaju se zavisno od blizine savjetniku i gradonačelniku, ko im je bliži i draži, plate su mu redovne, ko nije, kasne mjesecima, a doprinosi i duplo duže. A ko dobro NE SLUŠA naredbe super savjetnika, nema plate nikako.

Međutim, grandiozne tvrdnje o uspjehu pucaju po šavovima čim se imalo izlože kritičkoj analizi, radi čega su razumljive nervozne reakcije i uvrijeđenost, samo zato što realnost ulazi u priču i prevara se polako razotkriva.

Nervozni savjetnik/službenik, ili šta li je već, shvata da mu se vrijeme skraćuje, a Bišćani kojima se pokušava ulagivati, već oštre olovke da zauvijek prekriže i izbace lažove, rušitelje i uzurpatore iz grada, siti arogancije i prezira prema gradu Bihaću.

Pitamo se šta je sljedeće za rušenje, možda zgrada na samom gradskom trgu, zaštićen istorijski objekat koji je nezakonito ”poklonjen” na štetu grada Bihaća, ili je oko bačeno na neku drugu vrijednu nekretninu u strogom centru?

Zato poručujemo svim Bišćanima – Branimo svoje, ovo je naš grad, a ne nekog super savjetnika bez legitimeta, propalog kandidata za načelnika Cazina.

PRESS SLUŽBA
KO SDP BiH USK

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com