KO SDP BiH USK

Nedžad Zukanović kandidat SDP BiH za načelnika Ključa

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog odbora SDP BiH Ključ, te na osnovu prijedoga kadrovske komisije, Općinski odbor SDP-a Ključ jednoglasno je potvrdio i usvojio prijedlog kandidata za načelnika općine Ključ, aktuelnog načelnika Nedžada Zukanovića.

Smatramo da je Nedžad Zukanović svojim dosadašnjim radom, entuzijazmom i odlikom poštenja dokazao da je spreman podići kvalitet građana Ključa na veći nivo kao što je to radio u dosadašnjem periodu svog mandata.

Nedžad Zukanović je rođen 14. januara 1972. godine. Oženjen je i otac je četvero djece.
Osnovnu školu završio je u Hripavcima – MZ Krasulje, a srednju muzičku školu u Bihaću. Pedagoški muzički fakultet završio je u Mostaru. 1995. godine i zaposlio se u Osnovnoj školi Ključ, kao nastavnik muzičkog vaspitanja.

Kao aktivan član MZ Krasulje u tom periodu dao je veliki doprinos u izgradnji infrastrukture. Političku karijeru započeo je u Stranci za BiH, te kao vijećnik Općinskog vijeća Ključ, dao je veliki doprinos poboljšanju rada vijeća, kao i podizanju nivoa unutar stranačke komunikacije. Od 2009. godine je član OO SDP Ključ, te od tada do 2014. obnaša funkciju predsjednika OO SDP-a Ključ. Na općim izborima 2010. godine, zadobio je povjerenje i dovoljan broj glasova, te postao zastupnikom u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Na lokalnim izborima 2012.godine ubjedljivo pobjeđuje na lokalnim izborima i postaje Načelnik općine Ključ čiju funkciju i danas obnaša. Kroz svoj rad i djelovanje kao načelnik općine Ključ, te u općinskom vijeću, zajedno sa vijećnicima je rješavao probleme i prioritete od interesa za općinu Ključ. Implementirao je niz infrastrukturnih projekata na području općine Ključ na zadovoljstvo svih građana koje danas predstavlja iz uloge načelnika općine Ključ.

Član je velikog broja društava i organizacija, član Medžlisa Islamske zajednice Ključ, KUD-a “Stari grad – Ključ”, Lovačkog društva „Srna Grmeč“ – Ključ i mnogih drugih.

Svoj plan i program rada u naredne četiri godine kandidat SDP-a Ključ, Nedžad Zukanović će javno predstaviti svojim sugrađanima u narednom periodu.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu