KO SDP BiH USK

Neodlučne i pasivne građane pozivamo da mijenjaju budućnost

Obraćanje povodom početka kampanje, Albin Muslić, nosilac liste za Parlament Federacije.
Povodom zvaničnog otvaranja kampanje SDP USK za opće izbore koji će biti održani 7.oktobra 2018 godine, svim drugovima naše velike socijaldemokratske porodice poželio
bih mnogo sreće i uspjeha, a ono što je vrlo važno je naša odlučnost da konačno, jasno i ne dvosmisleno, poručimo da BiH bira svoju bolju budućnost na uštrb evidentne tendencije nazadovanja primjetne u proteklom mandatu. Činjenica je da je BiH opterećena brojnim problemima u svakoj sferi života, u zapošljavanju, siva ekonomija, obrazovanje, zdravstvo, socijala, penzioneri, borci. Imamo jako puno problema i naša Socijademokratska partija prezentirala je nedavno plan ključnih 10 pitanja koja treba riješiti u BiH ako uopšte želimo da se nadamo normalnijoj budućnosti za sve nas. BiH je na prekretnici. Na primjer, od 1. februara 2018 g. građani USK su samo po osnovu povećanja davanja iz Zakona o akcizama po litri goriva do sada su platili preko 5,5 miliona KM. S druge strane na naš kanton nije se vratilo ništa, nismo dobili ni jedan centimetar trotoara, puta ili neke ozbiljnije strukture. Mi ćemo to promjeniti, mi nećemo biti Vlast koja će samo zahvatati dodatne izvore koji su životni prihodi građana, nego ćemo raditi u interesu građana. S druge strane ključno je pitanje ekonomije. Imamo preskup državni aparat, naše poslovne zone su preskupe. Niko ne želi da investira u poslovnu zonu gdje je cijena kvadratnog metra zemljišta 50 KM. Mi moramo izmjeniti Zakonsku regulativu i podzakonske propise koji će upravo te potencijale servirati investitorima besplatno, sve kako bi se mladi zapošljavali, formirali svoje porodice i ostajali u našem kantonu. Imamo i problem u zdravstvu. Činjenica je da zdravstvo nije dostupno svima, zdravstveni sistem je rascjepkan po kantonima, jako je mnogo neosiguranih lica, preduge su liste čekanja. Svi mi koji radimo izdvajamo 70% od plaća u socijalne, zdravstvene i penzione sisteme, a nemamo adekvatne usluge. Mi u SDP smo odlučni te sisteme mijenjati. Podsjećamo, SDP je bio na vlasti zajedno sa drugim političkim opcijama. Ako ništa, uspjeli smo izgraditi preko 70 kilometara autoputa. U protekle četiri godine nije izgrađen ni jedan kilometar. U polažaju Krajine unutar sistema Vlasti dešava se posebna priča. Ne možemo dozvoliti da nemamo poticajnih mjera prema poduzetnicima, da nemamo organizirane proizvodnje organske hrane. Turizam i sve što se dešava je stihijska mjera i samoinicijativa građana bez konkretne podrške države. Mi ćemo promjenuti takvo stanje i imaćemo stimulativne mjere da pomognemo građanima koji stvaraju ovdje život dostojan čovjeka. Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo mi prezentirati našim građanima. Naša ideja je da obiđemo 50.000 domaćinstava u kantonu, da svakom pojedincu prezentiramo šta želimo uraditi i na koji način. Pozivam sve građane USK, članove i simpatizere SDP ali i one druge, neodlučne i pasivne građane, da izađu na izbore i da svojim glasom promjenu budućnost na bolje, budućnost svih onih koji žele ostati i živjeti u Bosni i Hercegovini – kazao je Albin Muslić.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com