KO SDP BiH USK

Povratak na velika vrata

U ponedjeljak 30.05.2016. godine Gradska organizacija SDP BiH Bihać je u prepunoj dvorani Kulturnog centra u Bihaću održala svoju Programsku konvenciju.

Mnogobrojnom članstvu Izborni program Gradske organizacije SDP BiH Bihać predstavila je predsjednica GO SDP BiH Bihać i nositeljica liste za Gradsko vijeće Grada Bihaća, dr. sc. Fatka Kulenović.

Predsjednica Kulenović je Izborni program predstavila u osam tematskih cjelina, koje su članstvo i simpatizeri Gradske organizacije SDP BiH Bihać okarakterizirali kao primarne u rješavanju gorućih problema u državi i društvu.

Kako je predsjednica Kulenović i svom izlaganju navela, primarni cilj Izbornog progama ogledaće se u rješavanju egstencionalnih problema građana, dok će infrastrukturni projekti doći na red nakon rješenja navedenih problema.

Kandidat Gradske organizacije SDP BiH Bihać za Gradonačelnika Bihaća, dr. Hajrudin Havić je članovima i simpatizerima sa govornice poručio da Gradu Bihaću želi ponuditi tim obrazovanih i stručnih ljudi koji će znati adekvatno odgovoriti problemimima i izuzetno teškoj situaciji u kojoj se Grad Bihać zbog neodgovornosti i netransparentnosti u radu trenutno nalazi.

Potom su se skupu obratili Predsjednik Glavnog odbora SDP BIH Saša Magazinović i Generalni sekretar SDP BIH Irfan Čengić, koji su u svom obraćanju poručili da Gradska organizacija SDP BiH Bihać na čelu sa svojim kandidatom za Gradonačelnika Grada Bihaća dr. Hajrudinom Havićem, te nositeljicom liste za Gradsko vijeće dr. Fatkom Kulenović, kao i ostalim kanditatima za gradske vijećnike, ima nesebičnu podršku centrale partije.

Na kraju Programse konvencije, prepunoj dvorani Kulturnog centra se obratio Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, koji je rekao da će se SDP BiH u oktobru mjesecu u Grad Bihać vratiti na velika vrata, te da će izborom Hajrudina Havića za prvog čovjeka Grada Bihaća, te Fatke Kulenović i ostalih kandidata za Gradsko vijeće, SDP BiH nastaviti izgradnju jednakopravnosti i svjetlije budućnosti za sve narode i narodnosti Bosne i Hercegovine, jer kako je Predsjednik Nikšić rekao bez zajedničkog života i Bošnjaka i Hrvata i Srba i Bosanaca i Hercegovaca, nema ni prosperiteta Bosne i Hercegovine.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu