KO SDP BiH USK

Prvo što ćemo predložiti nakon izbora je smanjenje paušala i izdvajanja za političke stranke

OO SDP BiH Velika Kladuša je krajem maja predstavila svoj Izborni program sa kojim izlazimo pred birače za predstojeće lokalne izbore.

U ovom izbornom programu smo konkretno i nedvosmisleno obećali našim sugrađanima šta ćemo i kako ćemo raditi u periodu nakon izbora, a to isto očekujemo i od ostalih stranaka i nezavisnih kandidata.

Građanima Velike Kladuše preporučujemo da dobro čuvaju izborne programe i obećanja koje će imati priliku da čuju u predizbornoj kampanji i onda neka prate ko radi na realizaciji onoga što je obećavao , a ko radi na ispunjavanjima ličnih prohtjeva i interesa.

Neispunjenim predizbornim obećanjima političari često opravdavaju onu da se najviše laže u ljubavi, lovu i predizbornij kampanji i mnogima to upravo polazi za rukom od izbora do izbora, jer su loši, iskvareni i nesposobni političari kod naroda stvorili iluziju da su svi isti i da je sasvim normalno obećati jedno, odraditi drugo i misliti treće.

Mi u SDP-u nismo isti, a samim pristupom do sada smo to i pokazali i od naših sugrađana tražimo šansu da to dokažemo i u praksi. Realizacija našeg Izbornog programa ovisi isključivo o zastupljenosti u Općinskom vijeću, odnosno podršci naših sugrađana na predstojećim lokalnim izborima.

Bez obzira kolika ta zastupljenost bila, mi ćemo predlagati i boriti se za sva ona obećanja koja smo iznijeli u svom Izbornom programu jer smo uvjereni da realizacijom našeg Izbornog programa vodimo Veliku Kladušu u neka bolja i prosperitetnija vremena, a naši sugrađani neka dobro prate ko će glasati za, a ko protiv i da li je to za što se mi zalažemo dobro ili loše za opći razvoj naše Općine.

Prvo što ćemo predložiti jeste smanjenje paušala za općinske vijećnike i izdvajanja za političke stranke na godišnjem nivou.

Izdvajanje za potrebe paušala vijećnika i rada u komisijama na godišnjem nivou iznosi 230.000,00 KM, dok izdvajanja u iznosu od 100.000,00 KM idu na finansiranje parlamentarnih političkih stranaka ili grupacija vijećnika.

SDP BiH će, kao što smo naveli u Izbornom programu, predložiti i glasati za smanjenje iznosa paušala za vijećnike u iznosu do 40% i iznosu do 30% za izdvajanja za parlamentarne političke stranke i grupacije vijećnika.

Ovim smanjenjem dolazimo do cca. 100.000,00 KM na godišnjem nivou koje možemo preusmjeriti u fond za start-up biznise i time omogućiti otvaranje do 10 radnih mjesta godišnje sa realnim očekivanjima rasta broja zaposlenih u uspješnim projektima.

Razvojem poslovnog ambijenta u našoj općini stvorit ćemo pretpostavke za realizaciju svega onoga što smo obećali u Izbornom programu, od naknada za porodilje, veća izdvajanja za socijalno ugrožene porodice, izgradnje infrastrukture, kreditiranje i podsticanje razvoja poljoprivredne proizvodnje, izgradnje šetališta i sportskih terena, razvoj turizma, ulaganja u obrazovanje, kulturu itd…

Poizitivni poslovni ambijent za domaće i strane invenstitore kao glavni preduslov za opći razvoj naše općine vidimo prvenstveno u formiranju poslovnih zona, afirmaciji javno-privatnog partnerstva i boljoj komunikaciji i suradnji između Organa uprave i privrednika kroz formiranje Ekonomskog vijeća Općine Velika Kladuša i posebne Službe za lokalno poslovanje i razvoj.

Kompletan Izborni program u kojem smo detaljno obradili sve ono za što ćemo se zalagati i raditi ukoliko dobijemo podršku na predstojećim Lokalnim izborima možete pročitati OVDJE.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu