KO SDP BiH USK

Sanacija poplava na dionici Kamičak-Ključ

Načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović je bio domaćin delegaciji timova koji će realizovati nedavno potpisan Ugovor – Radovi na sanaciji regionalne infrastrukture: cesta M15_004, Kamičak – Ključ / Sanacija škarpe iznad i ispod nivelete ceste.

U ime naručioca i finansijera projekta Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva lokacije je, sa svojim saradnicima, obišao ministar Šemsudin Dedić, istaknuvši da je ministarsvo imalo sluha za molbu upućenu od strane Općine Ključ vezano za sanaciju nastalih šteta od poplava i da će i ubuduće biti partner Općini u realizaciji projekata od općeg interesa.

Gospodin Dedo Pjanić, direktor JP Ceste F BiH d.o.o. Sarajevo je, ispred implementatora i krajnjeg korisnika, istakao važnost navedene komunikacije i plan radova. Izvođač radova je firma HP Investing d.o.o. Mostar, a podizvođač Divel d.o.o. Sanski Most, čiji predstavnici su takođe boravili danas u Ključu.

Nadzor je povjeren konzorciju “Divel-Design & QC” d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovorenih radova je 851.738,21 KM i ovo predstavlja jedan od najvećih projekata na području općine Ključ, istakao je Premijer USK, gospodin Izudin Saračević i naglasio opredjeljenost Vlade USK u učešću i realizaciji projekata na području Ključa. Rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana od datuma početka radova.

Općinski načelnik Nedžad Zukanović se zahvalio prisutnim na angažmanu u stvaranju boljih uslova života na području naše općine i još jednom izrazio zadovoljstvo početkom radova i realizaciji potpisanog Ugovora, a u okviru sanacije poplava na području općine Ključ.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu