KO SDP BiH USK

Saopćenje za javnost OO SDP Bosanska Krupa

Poštovani građani općine Bosanska Krupa, simpatizeri i članovi SDP-a

S obzirom da posljednih nekoliko sedmica su se mogle čuti određene informacije kao i dezinformacije u vezi rada i organizacije OO SDP-a Bosanska Krupa smatramo da smo ovim putem dužni obavijestiti javnost o čemu se zapravo radi.

Naime,kao što je poznato početkom ove godine predsjednik OO SDP-a  Bos.Krupa Muhidin dr.Šertović podnio je neopozivu ostavku na funkciju koju je do tada obnašao a kao razlozi su navedeni preopterećenost i želja za većim profesionalnim angažmanom u struci. Pošto se radi o izbornoj godini, imajuci u vidu i hitnosti novonastale situacije, Predsjedništvo SDP-a BIH, a na prijedlog Predsjedništva KO SDP BIH USK-a na svojoj 8 sjednici održanoj 21.03.2016. godine donosi Odluku o raspuštanju organa OO SDP-a Bosanska Krupa i uvođenju povjereništva.

Za povjerenika OO SDP-a Bosanska Krupa imenuje se Adis Džafić.

U skladu sa statutarnim odredbama Povjerenik ima zadaću da stvori uslove za izbore za predsjednika, a potom i drugih partijskih organa, a pošto su u tijeku pripreme kandidatskih lista za lokalne izbore, unutarstranački izbori će biti sprovedeni do kraja tekuće godine a poslije lokalnih izbora. Napominjemo da sve špekulacije oko situacije unutar OO SDP-a Bosanska Krupa u kojim se navode pojmovi kao što su struje, frakcije, razjedinjenost itd. su produkt mašte nekih koji nisu prijatelji ideje socijaldemokratije u našem gradu, a mi im danas poručujemo da će OO SDP-a Bosanska Krupa na izborima u oktobru izaći u najjačem sastavu, cjelovita, nedjeljiva, oprijedjeljena da se bori za ideje socijaldemokratije i prosperitet općine Bosanska Krupa i svih njenih građana.

Ovim putem pozivamo sve članove koji nisu do sada uradili reevidenciju da to mogu učiniti svakim radnim danom od 08-15h u kancelariji OO SDP-a Bosanska Krupa.

Drugarski pozdrav,

Povjereništvo OO SDP-a Bosanska Krupa

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu