Saopćenje za javnost OO SDP Bosanska Krupa

Saopćenje za javnost OO SDP Bosanska Krupa

Poštovani građani općine Bosanska Krupa, simpatizeri i članovi SDP-a

S obzirom da posljednih nekoliko sedmica su se mogle čuti određene informacije kao i dezinformacije u vezi rada i organizacije OO SDP-a Bosanska Krupa smatramo da smo ovim putem dužni obavijestiti javnost o čemu se zapravo radi.

Naime,kao što je poznato početkom ove godine predsjednik OO SDP-a  Bos.Krupa Muhidin dr.Šertović podnio je neopozivu ostavku na funkciju koju je do tada obnašao a kao razlozi su navedeni preopterećenost i želja za većim profesionalnim angažmanom u struci. Pošto se radi o izbornoj godini, imajuci u vidu i hitnosti novonastale situacije, Predsjedništvo SDP-a BIH, a na prijedlog Predsjedništva KO SDP BIH USK-a na svojoj 8 sjednici održanoj 21.03.2016. godine donosi Odluku o raspuštanju organa OO SDP-a Bosanska Krupa i uvođenju povjereništva.

Za povjerenika OO SDP-a Bosanska Krupa imenuje se Adis Džafić.

U skladu sa statutarnim odredbama Povjerenik ima zadaću da stvori uslove za izbore za predsjednika, a potom i drugih partijskih organa, a pošto su u tijeku pripreme kandidatskih lista za lokalne izbore, unutarstranački izbori će biti sprovedeni do kraja tekuće godine a poslije lokalnih izbora. Napominjemo da sve špekulacije oko situacije unutar OO SDP-a Bosanska Krupa u kojim se navode pojmovi kao što su struje, frakcije, razjedinjenost itd. su produkt mašte nekih koji nisu prijatelji ideje socijaldemokratije u našem gradu, a mi im danas poručujemo da će OO SDP-a Bosanska Krupa na izborima u oktobru izaći u najjačem sastavu, cjelovita, nedjeljiva, oprijedjeljena da se bori za ideje socijaldemokratije i prosperitet općine Bosanska Krupa i svih njenih građana.

Ovim putem pozivamo sve članove koji nisu do sada uradili reevidenciju da to mogu učiniti svakim radnim danom od 08-15h u kancelariji OO SDP-a Bosanska Krupa.

Drugarski pozdrav,

Povjereništvo OO SDP-a Bosanska Krupa

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn