KO SDP BiH USK

Saopćenje za javnost povodom devastiranja Agrokomerčevih hala u Crvarevcu

Općinski odbor SDP BiH Velika Kladuša oštro osuđuje započeto devastiranje Agrokomerčevih hala u Crvarevcu i pozivamo odgovorne da prestanu sa devastiranjem i započnu sa investiranjem.
Pozivamo menadžment Agrokomerca d.d. Velika Kladuša da prestane sa devastiranjem hala u Crvarevcu te da ,ukoliko nisu sposobni da iskoriste te iste hale, iznajme ih domaćim firmama koje se bave ili bi se bavile poslom koji zahtjeva te iste hale, vodeći se isključivo podsticajnom politikom.
Nedopustivo je da se hale vrijedne stotine hiljada km uništavaju i prodaju po mizernim cijenama u staro željezo ili pak privatnicima po drugim općinama koji upravo prave hale za istu namjenu kao i ove što se devastiraju u Velikoj Kladuši, samo da bi neko ili neki pribavili korist, pritom nanoseći ogromne štete po opće dobro.

Smatramo da sa normalnom podsticajnom politikom Agrokomerc d.d. može iznajmljivati svoje nekretnine privatnicima s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i očuvanja Agrokomerca za neka bolja vremena u kojoj će biti iskrena želja Vlade FBiH o pokretanju Agrokomerca u vlastitom aranžmanu.
Krajnje je vrijeme da se prestane sa uništavanjem i prodavanjem jako vrijedne imovine zarad nekih sitnih ličnih interesa na štetu bolje sadašnjosti i budućnosti našeg kraja.
Ovim putem se prije svega kao stanovnici Velike Kladuše zahvaljujemo mještanima Crvarevca koji su sve ove godine čuvali i očuvali hale u Crvarevcu i izražavamo svoje krajnje nezadovoljstvo sa devastiranjem istih.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu