KO SDP BiH USK

Saopćenje za javnost povodom intervjua načelnika Velika Kladuša

Poštovani građani,

Ovih dana, između ostalog, imali smo priliku da čujemo intervju, odnosno monolog aktuelnog načelnika Velike Kladuše, koji se u serijalu emituje u programu javnog preduzeća Radio Velika Kladuša.

U ovom intervjuu aktuelni načelnik objašnjava prošla i aktuelna zbivanja na svoj način koji nam je i te kako poznat, ali nam postaje sve više i više nejasan.

Naime, nije bilo prilike da bilo ko prije svega postavi određena pitanja i na njih dobije odgovor. Iz intervjua se jasno upućuje kritika i krivnja bivšeg načelnika i drugih bez jasnih argumenata i dokaza, a ističu se i hvale navodni uspjesi, aktivnosti i programi na kojima rade općinska administracija i načelnik.

Takav razvoj se zasniva na sredstvima građana Velike Kladuše i opterećuje te iste građane zahvatajući i dodatna sredstva, odnosno namete koji ne postoje u drugim sredinama.

Da bismo bili sigurni da će takav razvoj i uspjeh uslijediti morali bi i trebali dobiti odgovor od načelnika o sredstvima građana koja su do sada uložena, kao naprimjer:

  • Certifikati i dionice koje su ovlaštenjima prenijete na sadašnjeg načelnika u iznosu preko trideset miliona konvertibilnih maraka.
  • Pozajamice i dionice subjektima u Hrvatskoj, Agrokomercu u Hrvatskoj, Finabu, Med-Eko, a koji subjekti su propali i ostali u velikim dugovima za plate radnicima, gdje su pokrenuti stečaji , te je nestao dio imovine Agrokomerca, kao naprimjer Splendid u Zagrepčanki u Zagrebu, Kukuljanovo i Rijeka, a dio ove imovine su otkupila putem stečajnog postupka i neka lica iz Velike Kladuše.
  • U Velikoj Kladuši ste pokrenuli Agrofeniks čiji program nije realiziran, a za što je optužen bivši načelnik općine Velika Kladuša. Čudno je da je sadašnji načelnik dvije godine u mandatu, a da nije ništa uradio na tom programu izuzev što je povećao vrijednost Agrofeniksa sa dvije hiljade konvertibilnih maraka na osamstošezdeset hiljada konvertibilnih maraka i to prodao Elektrometalu Cazin koji je u vlasništvu Ismeta Hrle, a ako će zaista nešto biti od tog programa zašto se ne kaže kada i kako.
  • Formirani su određeni timovi i zaposleni ljudi kao naprimjer za kooperantsku i prerađivačku djelatnost za voće i povrće, formirane četiri poljoprivredne apoteke, navodno sačinjeni neki programi koje niko nije vidio, međutim unazad dvije godine nije otkupljen niti prerađen, niti kooperiran ni kilogram odnosno ništa, a niti je ugovoreno ništa za narednu godinu.

Ovo su činjenice i istine na koje bi trebalo dati odgovor i prestati opterećivati građane sa dodatnim davanjima koje se praktikuju na razne načine, a umjesto istinskog razvoja nudi im se prazna priča u koju vjeruje samo porodica načelnika i bliži saradnici jer imaju stalno uposlenje u Općini Velika Kladuša, dok se drugima, prvenstveno mladima i obrazovanima nudi opcija da idu preko granice.

Budite pošteni i odgovorite na ova pitanja jer su ovo činjenice koje svi znaju pa očekujemo da kroz izborne rezultate osjetite isto!

OO SDP BiH Velika Kladuša

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com