KO SDP BiH USK

Saopštenje za javnost povodom aktuelne političke situacije u Velikoj Kladuši

Dana 26.12.2015. godine održana je 7. sjednica Općinskog odbora SDP BiH Velika Kladuša na čijem dnevnom redu se našlo 11 tačaka.

Članovi Općinskog odbora su raspravljali između ostalog i o aktuelnoj političkoj situaciji u Velikoj Kladuši, te su stava da su zadnja dešavanja u Općinskom vijeću Velika Kladuša veoma jasan pokazatelj da izabrani dužnosnici jednostavno nisu dorasli funkciji na koju su izabrani.

Evidentno je da su građani Velika Kladuša i njen razvoj u ovom mandatu taoc sitnih ličnih interesa, sujete, neznanja i nedostaka volje i ideja za rješavanje problema i poboljšavanja sveopćeg stanja u Velikoj Kladuši.

Pohvaljujemo uvažavanje naše inicijative od 21.11.2015. godine o hitnom organziranju javne rasprave s ciljem pronalaženja rješenja problema pasa lutalica, te pojeftinjenje usluge korištenja Gradske sportske dvorane nakon našeg saopštenja za javnost od 30.08.2015. godine u kojem smo ponudili konkretno rješenje za spašavanje velikokladuškog sporta, dok ćemo se za potpunu realizaciju ovog prijedloga pobrinuti sami nakon Lokalnih izbora 2016. godine.

Na današnjoj sjednici je zbog naglog porasta članstva i interesovanja na području Šiljkovača-Šmrekovac-Nepeke donesena odluka o formiranju nove Osnovne organizacije za to područje koje je do sada inače bilo sastavni dio Osnovne organizacije Grad, a sve u cilju bolje komunikacije sa članstvom i stanovnicima što će samim tim rezultirati i lakšim prepoznavanjima problema s ciljem rješavanja istih.

PRESS OO SDP BiH Velika Kladuša

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu