KO SDP BiH USK

SDA treći entitet od milja zove megakantonom

Komentarišući ideju odgode lokalnih izbora, zamjenik predsjedavajućeg Kluba SDP BiH u Predstavničkom domu PS BIH Saša Magazinović kazao je da je „vladajuća struktura netransparentna inače, pa tako i kad su u pitanju izmjene Izbornog zakona BiH“.
„ Oni se zapravo boje naroda i kriju svoje stvarne namjere. Pokušaj da se umjesto na izborima načelnici i vijećnici, odnosno odbornici, biraju u parlamentu i na taj način preskoče izbori je uzurpacija prava građana da biraju lokalnu vlast, a usput radi se i o neustavnom prijedlogu. Većina stvari koje se žele uraditi najmanje veze imaju sa samim izborima. Cilj je stvoriti pretpostavke za treći entit ili tzv. megakantone, kako SDA od milja zove treći entitet“, zaključio je Magazinović

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu