KO SDP BiH USK

SDA u koaliciji sa SNSD-om na federalnom nivou

Drago Puzigaća, jedini SNSD-ov delegat u Domu naroda i općenito predstavnik SNSD-a u Federaciji sa kojim niko zvanično nije u koaliciji, a kojeg su na jedvite jade u ovu instituciju, bukvalno, progurali HDZ-ovci danas je izabran za dopredsjedavajućeg Doma naroda federalnog Parlamenta. Punu podršku dobio je Drago od svojih partnera iz reda SDA, ali i HDZ-a čiji je lider do jučer pozivao na NEpreglasavanje u bh institucijama.

Dakle, njegov izbor podržala je većina delegata ovog tijela, ali ne i većina članova Kluba Srba.

Ipak, ne iznenađuje to uzmemo li u obzir da je preglasavanje i trgovanje u bh institucijama ustaljeno podjednako dugo koliko i SDA na vlasti. Dakle, više od 20 godina.

Inače, kandidat Kluba Srba bio je i Željko Mirković, koji nije dobio potreban broj glasova, kao ni kandidatkinja Daliborka Milović, koja je predložila sama sebe.

O ovoj temi, ali i federalnim zaduženjima, koncesijama i drugim tema razgovarali smo sa Željkom Mirkovićem, delegatom SDP-a u Domu naroda federalnog Parlamenta.

https://www.youtube.com/watch?v=w2Lfj-wgM-Y

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu