Svečanom akademijom GO SDP BiH Bihać obilježila 107 godina SDP-a BiH

Svečanom akademijom GO SDP BiH Bihać obilježila 107 godina SDP-a BiH

Sinoćnom svečanom akademijom u prepunoj sali Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću, Gradska organizacija SDP BiH Bihać, obilježila je 107 godina postojanja SDP BiH.
Svojim prigodnim govorom prisutnim članovima i simpatizerima obratili su se predsjednica GO SDP BiH Bihać i nositeljica liste za Gradsko vijeće Grada Bihaća dr. sc. Fatka Kulenović, te predsjednik KO SDP BiH USK i kandidat za gradonačelnika grada Bihaća dr. Hajrudin Havić.
Ovo je bila prilika da se uruče članske karte SDP BiH novim članovima, i to njih preko 200, koji su prepoznali SDP BiH i socijaldemokratsku ideju kao element garanta opstojnosti i egzistencije Bosne i Hercegovine i njenih naroda i narodnosti koji u njoj žive.
Posebno emotivan dio akademije je bio onaj, kada su porodicama istaknutih članova Gradske organizacije SDP BiH Bihać dodjeljivane plakete za doprinos razvoju socijaldemokratije u gradu Bihaću od nezavisnosti Bosne i Hercegovine do danas. Pa je tim povodom Gradska organizacija SDP BiH Bihać sačuvala svoje uspomene na lik i djelo Huseina Dupanovića, Matu i Marka Šimića, Jusufa Felića, Damira Bajrića i Adnana Delića.
Iz usta prisutnih se sinoć mogla čuti rečenica, kako Gradska organizacija SDP BiH Bihać, organizacijom ovakvih događaja njeguje ”štih” gradske opcije u gradu Bihaću. Svojim glasom prisutne je zabavljala mlada bišćanka Nejra Karabegović.

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn