KO SDP BiH USK

Zaustaviti odlazak mladih, SDP-u BiH je prioritet!

Odlazak visokoobrazovanih, radno sposobnih mladih ljudi u proteklom periodu gorući je problem s kojim je suočena Bosna i Hercegovina, a samim tim i naš kanton.

 

Prema posljednjim statističkim podacima od ukupnog broja nezaposlenih,  trideset devet posto čine upravo mladi, a od njih šezdeset posto koji su napustili BiH, čak trideset i sedam posto kao glavni razlog za napuštanje države je navelo nezaposlenost ili loše uvjete rada.

 

Socijaldemokratska partija, smatrajući rješavanje ovog problema ključnim u svom „Planu 10“  nudi konkretna rješenja kojima će se omogućiti smanjenje stope nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta.  

 

Prvi korak ka tome je kreiranje jedinstvene strategije za zapošljavanje, te regulacija tržišta i procesa zapošljavanja, uz znatno poticanje razvoja privatnog sektora.

 

Konkretni projekti  SDP BiH sadržani u Planu 10 , kojima će se smanjiti stopa nezaposlenosti mladih su osiguravanje prvog radnog iskustva i prakse svima, finansiranje start-up biznisa za mlade, beskamatne pozajmice za osnivanje firmi, otvaranje biznis centara i poslovnih inkubatora, uvođenje poreskih olakšica za privrednike koji zapošljavaju mlade te reforma biroa za zapošljavanje.

 

SDP BiH jedina je politička partija koja je ponudila konkretan i detaljan program za rješavanje ovog i brojnih drugih problema s kojima smo suočeni svakodnevno.

 

Stoga onima koji negativnim komentarima pokušavaju omalovažiti naše napore i planove da našoj djeci osiguramo budućnost u kojoj će živjeti od svog rada u SVOJOJ  državi, poručujemo da nas neće pokolebati, čak šta više to je samo dodatna motivacija svima nama da nastavimo raditi i graditi državu za sve nas!

 

 

 

 

                                                                                                                                                        Press KO SDP BiH USK

 

Podijelite sa svojim prijateljima...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pridruži se

sloboda, jednakost, solidarnost

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com